0 0
Sveže ostrige

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
6 x Ostrige
1 x Limona
Tabasco

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sveže ostrige

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 15 min
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Ostrigo držite na deski za rezanje z ukrivljeno stranjo navzdol, med lupino in roko pa imejte prepognjeno kuhinjsko krpo – to vam bo pomagalo pri dobrem oprijemu in zaščiti vaše roke.

Poiščite preklop med zgornjo in spodnjo lupino ter v razpoko zabodite konico noža. Morate precej močno pritisniti, vendar vam bo sčasoma uspelo odtrgati zgornjo lupino.

Ko ostrigo odprete, zavrzite zgornjo lupino. Če je v spodnji lupini ostrige morska voda, jo poskusite obdržati v njej.
Izločite vse delce lupine in ostrigo položite na krožnik, na katerem je kup soli ali zdrobljenega ledu.
Začinite jo, kakor vam je všeč in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hruškova čežana
Naprej
Želirano sadje
Nazaj
Hruškova čežana
Naprej
Želirano sadje

Dodajte Komentar