Sestavine
-
Olivno olje
-
1/2 žličke Kumina
-
1/2 Cvetačanarezana na cvetove
-
1 x Piščančje prsi
-
majhen šopek Meta
-
1/2 stroka Česensesekljan
-
100 ml Jogurt brez maščobe
-
1/2 Čebulasesekljana
-
1 žlica Kis vinski
-
pest Peteršilj
Navodila
Pečico segrejte na 200 stopinj celzija. V skledi stepite 1 žlico olja, kumino in nekaj začimb. Dodajte cvetačo in piščančje prsi ter jih prelijte z začinjenim oljem. Preložite na plitev pekač in pecite 15-20 minut, da se piščanec skuha, cvetača pa rahlo ožge in zmehča. Pustite, da se nekoliko ohladi.
Zmešajte meto, česen in jogurt z nekaj začimbami. V ločeni skledi zmešajte čebulo, vinski kis in 1 žlico olja. Piščanca narežite na koščke in ga dodajte mešanici z rdečo čebulo ter cvetačo. Premešajte in dodajte peteršilj. Metin jogurt razporedite po jedi in postrezite.
(Foto: pexels.com)