Sestavine
-
1 kg Goveja krača
-
Kis
-
Voda
-
2 x Čebula
-
4 x Rezina slanina
-
1 žlica Klinček
-
1 žlica Začimbe
-
Kristalni sladkor
Navodila
2.5 cm debel kos govejega mesa, pečenke ali nežno kuhane govedine. Položite ga v posodo ali skledo in prelijte z raztopino iz polovice kisa in polovice vode, dodajte dve veliki čebuli, narezani na rezine.
To storite dva ali tri dni pred pripravo mesa. Dan pred kuhanjem narežite 3 ali 4 rezine slanine na 2.5 cm velike koščke in drobno sesekljajte 1 žlico čebule, ki se je namakala v kisu.
V meso naredimo luknje, ki so od sebe oddaljene 2.5 ali 5 centimetra, in vanje nadevamo koščke slanine in sesekljane čebule. Meso dajte nazaj v raztopino, dodajte 1 žlico celih klinčkov in 1 žličko začimb .
Meso pečemo kot pečenko (190 C)