Sestavine
-
600 g Bela riba
-
1 žlička Kumina
-
1 žlica Olivno olje
-
1 x Solatana drobno narezana
-
8 x Taco lističi
-
Salsa
-
2 x Paradižnik
-
1 x Paprika
-
1 x Avokado
-
1 x Čili
-
1/2 Čebula rdeča
-
2 žlici Koriander
-
1 strok Česen
-
1/2 žličke Kumina
-
1 žlica Sok limete
-
1 žlica Olivno olje
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Za salso paradižnike drobno narežite in odlijte odvečni sok. Dajte jih v skledo s preostalimi sestavinami za salso, začinite s soljo in poprom ter premešajte.
Tacose postavite v pekač in jih 5 minut segrevajte v pečici.
Medtem ribo posujte s kajenskim poprom, kumino, soljo in poprom. V ponvi, ki se ne prijema, segrejte olje in ribo na vsaki strani pecite 5 minut, dokler ni povsem pečena.
Vsako taco lupino napolnite s plastjo solate, na vrh položite ribo in po vrhu z žlico prelijte avokadovo salso. Posujte z listi koriandra in postrezite.
(Foto: pexels.com)