0 0
Recept za špagete z omako bolognese ter lečo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 ml leče
1 rjava čebula, nasekljana
1 žlica paradižnikovega pireja
3 žlice olivnega olja
3 stroki česna, drobno nasekljani
4 korenčki
1 jajčevec, nariban
100 g naribanih gob
200 ml paradižnikove omake
450 ml vode
1 Zelenjavna kocka/jušna osnova
2 žlici balzamičnega kisa
2 žlički origana, posušenega
črni poper (po okusu)
4 porcije kuhanih špagetov
parmezan (za okras)

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za špagete z omako bolognese ter lečo

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Lečo operemo v vodi in jo odcedimo.

Grobo naribamo korenček, gobe in jajčevec. Popečemo na olivnem olju v ponvi ali v pečici pri 200 stopinjah celzija, od 7 do 10 minut, odvisno od pečice. Sotiramo čebulo do mehkega na olivnem olju in dodamo paradižnikov pire. Pustimo, da se še nekaj minut peče na zmernem ognju. Dodamo česen, pečeno zelenjavo, lečo, paradižnikovo omako, vodo, zelenjavno kocko, sol in balzamični kis.

Omaka naj se pokrita na zmernem ognju kuha približno 25 minut.

Odstranimo pokrov in pustimo, da se omaka reducira do primerne gostote. Po okusu začinimo z origanom, soljo in poprom.

Postrežemo s testeninami in po vrhu posujemo s parmezanom.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Lečo operemo v vodi in jo odcedimo. Grobo naribamo korenček, gobe in jajčevec. Popečemo na olivnem olju v ponvi ali v pečici pri 200 stopinjah celzija, od 7 do 10 minut, odvisno od pečice. Sotiramo čebulo do mehkega na olivnem olju in dodamo paradižnikov pire. Pustimo, da se še nekaj minut peče na zmernem ognju. Dodamo česen, pečeno zelenjavo, lečo, paradižnikovo omako, vodo, zelenjavno kocko, sol in balzamični kis. Omaka naj se pokrita na zmernem ognju kuha približno 25 minut. Odstranimo pokrov in pustimo, da se omaka reducira do primerne gostote. Po okusu začinimo z origanom, soljo in poprom. Postrežemo s testeninami in po vrhu posujemo s parmezanom. Dober tek!

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Slasten burrito v skledi – Recept
Naprej
Jagodni chia puding – Recept
Nazaj
Slasten burrito v skledi – Recept
Naprej
Jagodni chia puding – Recept

Dodajte Komentar