Sestavine
-
Testo za testenine
-
600 g Moka
-
18 x Jajca
-
Riževa mokaza posip
-
Nadev
-
2 rezini Pršut
-
1 x Limona
-
1 x Muškatni orešček
-
100 g Parmezan
-
250 g Rikota
-
Paradižnikova omaka
-
2 stroka Česen
-
Olivno olje
-
1 žlička Čilijevi kosmiči
-
400 g Češnjev paradižnik
-
10 g Bazilika
-
Limonin preliv
-
50 g Maslo
-
1 x Limona
-
50 g Parmezan
-
Oljčno olje
Navodila
V veliko skledo ali na čisto delovno površino nasujte moko in na sredini naredite jamico. Ločite jajca in rumenjake dodajte v jamico. Z vilicami stepite rumenjake, nato pa od zunaj postopoma vmešajte moko. Vse skupaj zgnetite v kepo testa. Gnetite ga na pomokani površini približno 4 minute ali dokler ne postane gladko. Zavijte v vlažno krpo in pustite počivati 30 minut.
Za pripravo nadeva en kos pršuta natrgajte na grobe koščke, drugega pa drobno sesekljajte. Dajte ga v skledo, naribajte limonino lupinico in dodajte dobro nariban muškatni orešček (približno ¼), nato naribajte parmezan in zdrobite rikoto. Z vilicami vse skupaj pretlačite in začinite s črnim poprom.
Testo za testenine razvaljajte na čisti pomokani površini, da bo debelo 1 mm. Na sredini testa na vsakih približno 7 cm nadevajte žličke nadeva. Razkrite testenine rahlo premažite z vodo in jih prepognite na pol čez nadev.
Z ene strani preko nadeva nežno potlačite testo, da je nadev popolnoma zavit. Z nožem jih narežite na kvadrate in jih sproti polagajte na pladenj.
Za pripravo hitre paradižnikove omake česen olupite in sesekljajte. Na srednji ogenj postavite veliko ponev z 1 žlico olja. Česen in čilijeve kosmiče pražite 2 minuti ali dokler ne postanejo rahlo zlati, nato vmešajte paradižnik. Začinite s soljo in poprom ter natrgajte lističe bazilike, nekaj majhnih lističev pa prihranite za okras.
Raviole kuhajte v veliki posodi z vrelo slano vodo 3 minute ali dokler se ne zmehčajo, nato jih odcedite.
Za pripravo limonine omake v majhni ponvi na srednji temperaturi stopite maslo, dodajte limonin sok in ščepec soli. Vmešajte kuhane raviole, nato naribajte parmezan, 1 žlico olja in malo škrobne vode za kuhanje.
Na krožnike servirajte paradižnikovo omako in na vrh položite raviole, premazane z limonino omako. Za konec naribajte malo parmezana in potresite z rezerviranimi lističi mlade bazilike.
(Foto: pexels.com)