0 0
Ravioli napoletana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Testo za testenine
600 g Moka
18 x Jajca
Riževa moka za posip
Nadev
2 rezini Pršut
1 x Limona
1 x Muškatni orešček
100 g Parmezan
250 g Rikota
Paradižnikova omaka
2 stroka Česen
Olivno olje
1 žlička Čilijevi kosmiči
400 g Češnjev paradižnik
10 g Bazilika
Limonin preliv
50 g Maslo
1 x Limona
50 g Parmezan
Oljčno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ravioli napoletana

  • 1 h
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • Testo za testenine

  • Nadev

  • Paradižnikova omaka

  • Limonin preliv

Navodila

Deli

V veliko skledo ali na čisto delovno površino nasujte moko in na sredini naredite jamico. Ločite jajca in rumenjake dodajte v jamico. Z vilicami stepite rumenjake, nato pa od zunaj postopoma vmešajte moko. Vse skupaj zgnetite v kepo testa. Gnetite ga na pomokani površini približno 4 minute ali dokler ne postane gladko. Zavijte v vlažno krpo in pustite počivati 30 minut.

Za pripravo nadeva en kos pršuta natrgajte na grobe koščke, drugega pa drobno sesekljajte. Dajte ga v skledo, naribajte limonino lupinico in dodajte dobro nariban muškatni orešček (približno ¼), nato naribajte parmezan in zdrobite rikoto. Z vilicami vse skupaj pretlačite in začinite s črnim poprom.

Testo za testenine razvaljajte na čisti pomokani površini, da bo debelo 1 mm. Na sredini testa na vsakih približno 7 cm nadevajte žličke nadeva. Razkrite testenine rahlo premažite z vodo in jih prepognite na pol čez nadev.
Z ene strani preko nadeva nežno potlačite testo, da je nadev popolnoma zavit. Z nožem jih narežite na kvadrate in jih sproti polagajte na pladenj.

Za pripravo hitre paradižnikove omake česen olupite in sesekljajte. Na srednji ogenj postavite veliko ponev z 1 žlico olja. Česen in čilijeve kosmiče pražite 2 minuti ali dokler ne postanejo rahlo zlati, nato vmešajte paradižnik. Začinite s soljo in poprom ter natrgajte lističe bazilike, nekaj majhnih lističev pa prihranite za okras.

Raviole kuhajte v veliki posodi z vrelo slano vodo 3 minute ali dokler se ne zmehčajo, nato jih odcedite.
Za pripravo limonine omake v majhni ponvi na srednji temperaturi stopite maslo, dodajte limonin sok in ščepec soli. Vmešajte kuhane raviole, nato naribajte parmezan, 1 žlico olja in malo škrobne vode za kuhanje.

Na krožnike servirajte paradižnikovo omako in na vrh položite raviole, premazane z limonino omako. Za konec naribajte malo parmezana in potresite z rezerviranimi lističi mlade bazilike.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sirove kepice
Naprej
Testenine v paradižnikovi omaki s kaprami
Nazaj
Sirove kepice
Naprej
Testenine v paradižnikovi omaki s kaprami

Dodajte Komentar