0 0
Ramstek na žaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
750 g ramsteka debeli zrezki po 250 g
MARINADA:
sok treh limet
2 žlici olivnega olja
4 strokov česna striti
2 žlički suhega origana
2 žlički mletega koriandra
0.75 žličke sveže mletega popra
0.75 žličke soli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ramstek na žaru

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Meso mariniramo v okusni mehiški marinadi, spečemo na žaru, narežemo na rezine in ponudimo s tortiljami in različnimi zelenjavnimi prilogami in omakami.

 

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

V skledici zmešamo vse sestavine za marinado. Ramsteke operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Položimo jih v plitko skledo in prelijemo s pripravljeno marinado. Nekajkrat jih obrnemo, da se marinada enakomerno razporedi po vsem mesu. Skledo pokrijemo in za vsaj 1 uro postavimo v hladilnik (najbolje je, da ramsteke v marinadi mariniramo kar čez noč). Žar dobro segrejemo, skledo pa vzamemo iz hladilnika. Ramsteke odstranimo iz marinade ter odstranimo ves česen in odvečno marinado. Položimo jih na segreto rešetko (ploščo) in pečemo 3 minute na vsaki strani (tako bo meso zunaj lepo zapečeno, v notranjosti pa bo še rožnato). Če želimo, da bo meso bolj pečeno, ramsteke pečemo približno 4 do 5 minut na vsaki strani. Pečene ramsteke poberemo z žara in položimo na krožnik. Pustimo, da počivajo 5 do 10 minut, potem pa jih narežemo na rezine, katere serviramo na desko ali pladenj in ponudimo z različnimi prilogami.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Burger s slanino
Naprej
Marinirani jagnječji kotleti na žaru
Nazaj
Burger s slanino
Naprej
Marinirani jagnječji kotleti na žaru

Dodajte Komentar