Sestavine
-
750 g ramstekadebeli zrezki po 250 g
-
MARINADA:
-
sok treh limet
-
2 žlici olivnega olja
-
4 strokov česnastriti
-
2 žlički suhega origana
-
2 žlički mletega koriandra
-
0.75 žličke sveže mletega popra
-
0.75 žličke soli
Navodila
Meso mariniramo v okusni mehiški marinadi, spečemo na žaru, narežemo na rezine in ponudimo s tortiljami in različnimi zelenjavnimi prilogami in omakami.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
V skledici zmešamo vse sestavine za marinado. Ramsteke operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Položimo jih v plitko skledo in prelijemo s pripravljeno marinado. Nekajkrat jih obrnemo, da se marinada enakomerno razporedi po vsem mesu. Skledo pokrijemo in za vsaj 1 uro postavimo v hladilnik (najbolje je, da ramsteke v marinadi mariniramo kar čez noč).
Žar dobro segrejemo, skledo pa vzamemo iz hladilnika. Ramsteke odstranimo iz marinade ter odstranimo ves česen in odvečno marinado. Položimo jih na segreto rešetko (ploščo) in pečemo 3 minute na vsaki strani (tako bo meso zunaj lepo zapečeno, v notranjosti pa bo še rožnato). Če želimo, da bo meso bolj pečeno, ramsteke pečemo približno 4 do 5 minut na vsaki strani.
Pečene ramsteke poberemo z žara in položimo na krožnik. Pustimo, da počivajo 5 do 10 minut, potem pa jih narežemo na rezine, katere serviramo na desko ali pladenj in ponudimo z različnimi prilogami.
|