0 0
Polnjeni lignji na žaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

lignji
1 rezina pršut ali zašinek ali prešana šunka
sir
vejica peteršilja
nasekljan česen
Palčke za lignje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjeni lignji na žaru

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Lignji nadevani s pršutom in sirom.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Lignje očistimo, operemo in dobro osušimo na papirnati brisači. Sir narežemo na palčke. Na rezino pršuta (zašinka ali šunke) damo palčko sira, pol žličke nasekljanega česna in majhno vejico peteršilja. Tako dobljen zvitek zavijemo in z njim napolnimo lignje, ki jih zapremo z zobotrebcem. Lignje na hitro popečemo (4 - 5 minut na vsaki strani, odvisno od velikosti lignjev) na zelo vročem žaru. Na ploščo lahko damo vejico rožmarina. Na žaru popečemo tudi lovke, ki so ostale pri čiščenju lignjev. Ponudimo lahko s tržaško ali tatarsko omako.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tajska omleta
Naprej
Brancin v soli
Nazaj
Tajska omleta
Naprej
Brancin v soli

Dodajte Komentar