0 0
Pita iz govejega zrezka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

0.7 kg Goveji zrezek
0.35 kg Moka
12 dag Margarina
1 čajna žlička Sol
polovica čajne žličke Poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pita iz govejega zrezka

Kuhinja:
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zrezek dobro pretlačite in ga narežite na koščke.

Na krožniku zmešajte žlico moke, sol in poper ter vsak kos mesa potopite v mešanico.

Kose dajte v lonec za dušenje, jih prelijte s hladno vodo in rahlo kuhajte približno pol ure, nato pa meso in omako prelijte v posodo za pito.

V veliko skledo dajte moko z 1/8 čajne žličke soli, vanjo vtrite margarino in postopoma dodajte toliko hladne vode, da dobite čvrsto maso.

Desko pomokamo, testo razvaljamo nekoliko bolj kot posodo za pito, približno na 1 centimeter debelo, odrežemo trak, pomokamo rob posode, položimo trak okoli nje, pomokamo trak in nanj pritisnemo preostalo testo ter z ostrim nožem obrežemo grobe robove.

Na vrhu pite naredimo luknjo, da lahko med peko uhaja para; okrasimo vrh in robove ter premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo 3/4 ure, pri čemer jo za nekaj minut postavimo v najbolj vroč del pečice, nato pa jo prestavimo v hladnejši del.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Dušena goveja golenja krača (s knedlji)
Naprej
Kedgeree
Nazaj
Dušena goveja golenja krača (s knedlji)
Naprej
Kedgeree

Dodajte Komentar