0 0
Piščančje palčke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
6 x Roti kruh
450 g Piščančje prsi
30 g Bazilika
1 x Jajce
2 stroka Česen
20 g Parmezan
1 x Limona
4 žlice Grški jogurt
1 x Avokado
Tabasco
Oljčno olje
Solata
300 g Češnjev paradižnik

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančje palčke

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 40 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C.
V mešalnik natrgajte 2 roti kruha in ju zmešajte v drobne drobtine.

Piščančje prsi po dolžini narežite na 1 cm široke trakove in jih položite v skledo.
V mešalnik dodajte baziliko in 1 veliko jajce. Olupite in dodajte 2 stroka česna. Na drobno naribajte 20 g parmezana in lupino 1 limone ter iztisnite ves limonin sok. Dodajte ščepec morske soli in dober ščepec črnega popra ter zmiksajte do gladkega.

Prelijte piščanca in ga dobro premešajte, nato pa ga povaljajte v drobtinah.
Piščanca pecite 15 do 18 minut ali dokler se ne zapečejo, na polovici pa jih obrnite.

Medtem zmiksajte baziliko, avokado in jogurt.
Poizkusite in začinite, nato razdelite na krožnike dodajte nekaj kapljic Tabasca in oljčnega olja.
Preostale 4 rotije rahlo popecite in postrezite s piščancem in solato.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Domače maslo
Naprej
Kokosovi hlebčki
Nazaj
Domače maslo
Naprej
Kokosovi hlebčki

Dodajte Komentar