0 0
Pečen krompir malo drugače

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Strok - česen
1 velika žlica Maslo surovo maslo
Peteršilj - nasekljan sveži peteršilj, po okusu
2 veliki žlici Timijan sveži timijan
3 žlice Oljčno olje
0.5 kg Krompir mlad krompir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen krompir malo drugače

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Krompir lahko pripravite na najrazličnejše načine. Odličen je kot priloga ali pa tudi kot glavna samostojna jed, skupaj s skledo solate. Tokrat ga boste pripravili v pečici, pred tem bo na kratko potopljen v vrelo vodo, da se bo zmehčal in nato ocvrt, nato pa ga boste zapekli dokler ne postane hrustljav. Dodali boste še rezine masla.

    • Porcije 2
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 230 stopinj Celzija.

    V velik lonec dajte cele mlad krompir in dodajte toliko vode, da sp v celoti pod površino. Lonec pristavimo na štedilnik in počakaje, da bo voda zavrela. Dodajteo žlico soli, zmanjšajte ogenj in kuhajte, dokler se krompir ne bo zmehčal (15-20 minut). Čas kuhanja bo seveda odvisen od velikosti krompirja.

    Pekač obložite s papirjem za peko in ga namažite z žlico olja po vrhu. Nato nanj položite kuhan krompir in z dnom kozarca malo potlačite krompir, vendar pazite, da bodo kuhani gomolji ostali celi v enem kosu. Po vrhu namažite z žlico olja, nato pa vse skupaj postavite v pečico in pecite 20-25 minut.

    V manjši posodi zmešajte stopljeno maslo, sesekljan česen, timijan in 1 žlico oljčnega olja. Krompir vzemite iz pečice, premažite z mešanico, postavite nazaj v pečico in pustite, da se peče še 5-7 minut.

    Ko krompir postane zlato zapečen in hrustljav na pogled, ga vzemite iz pečice in postrezite kot glavno jed ali pa kot prilogo. Potresite ga s svežim sesekljanim peteršiljem in postrezite. Začinite ga s soljo in poprom po vašem okusu ter dodajte še rezine masla.

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Grissini palčke
    Naprej
    Mavrična solata
    Nazaj
    Grissini palčke
    Naprej
    Mavrična solata

    Dodajte Komentar