Sestavine
-
1 1/2 skodelice Kristalni sladkor
-
1 skodelica Drobno narezani oreh
-
1/2 skodelice Maslo
-
2 čajni žlički Pecilni prašek
-
3 x Ločeno jajce
-
3/4 skodelice Mleko
-
2 1/2 skodelice Moka
-
malo Sol
Navodila
Maslo in sladkor zdrobite v svetlo belo kremo. Dodajte jajčne rumenjake in stepajte do gladkega.
Presejte moko, sol in pecilni prašek ter jih skupaj z mlekom po malem dodajte in dobro stepite.
Vmešamo sesekljane orehe in čvrsto stepene jajčne beljake. Nalijte v dva 23 centimeterska pekača za torte ali pa v en pekač za hlebce. Pecite v srednje vroči pečici (180 stopinj Celzija) 30 minut za slojno torto ali pa 1 uro za hlebček.