Sestavine
-
120 ml Piščančja juha
-
1x majhna čebula, sesekljanala
-
6x Strok - česen
-
110 g Rjavi sladkor
-
4x Piščančja stegna
-
po okusu Sol
-
po okusu Poper
-
1 žlica svežega timijana, sesekljana
-
1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
Navodila
Piščanca začinite s soljo in poprom.
Na srednji temperaturi segrejte ponev in dodajte piščanca.
Piščanca kuhajte, dokler ne dobi temno rjave barve in hrustljave kože. Piščanca obrnite in ga kuhajte še 5 minut, da se skuha.
Piščanca odstranite iz ponve in ga pustite na stran.
Na piščančjo maščobo dodajte česen in čebulo ter ju med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se čebula ne zmehča in karamelizira.
Dodajte rjavi sladkor, piščančjo juho, timijan in peteršilj ter premešajte.
Omako zavrite in jo kuhajte 1 do 2 minuti, da se nekoliko zmanjša. Piščanca vrnite v ponev in jed je pripravljena.