Sestavine
-
1 x Pločevinka paradižnikova juha
-
0.5 kg Goveje meso - mleto
-
1/3 skodelice riž Riž
-
1/2 skodelice zelena, sesekljana
-
1 x Jajce
-
1 čajna žlička Kristalni sladkor
-
1 žlička peteršilja, grobo sesekljanega
-
1 x čebula - drobno sesekljana
-
6 x zelje, listi
-
1 x Velika limona, z veliko soka
-
Sol
-
Poper
Navodila
Zmešajte meso, sol, poper, riž in jajce ter dobro premešajte.
Za omako: na maslu prepražite čebulo, da se zmehča. Čebuli dodamo paradižnikovo juho in enako količino vode, zeleno, peteršilj, limonin sok, sladkor, sol in poper.
Kuhamo 10 minut. Liste zelja operemo in jih skuhamo do mehkega. V liste zelja dajte enako količino mesne mešanice, jo tesno zvijete in pritrdite z zobotrebci. Zvitke položite v ponev z omako, jih prelijte z omako, ponev pokrijte in zelo počasi kuhajte 3 ure.