Sestavine
-
0.5 kg Fižolkuhan
-
3 žlice Olivno olje
-
3 x Strok - česen
-
1 ščepec Majaron
-
1 vejica Peteršilj
-
2 x Lovorjev list
-
1 x Zelena
-
Poper - mleti
-
Sol
-
1 ščepec Rdeča paprika - mleta
-
1 žlička Mezga paradižnikova
-
Testenine - polžkimali polžki ali pa svedrčki
Navodila
Česen in čebulo očistite in operite. Zatem polovico fižola pretlačite skozi cedilo ali prepasirajte. Polovico fižola pa pustite celega. Peteršilj sesekljajte na grobo. Zeleno očistite, nato jo operite in narežite na majhne koščke.
Sesekljajte čebulo in jo prepražite na olju.Dodajte pire iz fižola, dobro ga premešajte in zalijte z vodo. Dodajte še sesekljan peteršilj in pa še česen, koščke zelene, majaron ter lovorjev list. Po vašem okusu začinite še s poprom in soljo. Sedaj na zmerni temperaturi počasi zavrite.
Ko vam juha zavre, vanjo zakuhajte še testenine. Sedaj dodajte še fižol, ki vam je ostal in ga kuhajte toliko časa, da se testenine zmehčajo.
Tik pred koncem dodajte še malo mlete rdeče paprike in pa žličko paradižnikove mezge. Mineštro postrezite v jušne skodelice ali pa v globoke krožnike poleg s kruhom.