0 0
Marmelada iz kosmulj in bezga

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 kg Kosmulje
12 x Bezgovi cvetovi
100 ml Bezgov sirup
1 žlička Vaniljina zrna
700 g Sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Marmelada iz kosmulj in bezga

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko
  • 1 h
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V posodo stresite kosmulje in položite bezgove cvetove, zvezane z vrvico. Dodajte bezgov sirup s 150 ml vode. Zavrite, nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte približno 30 minut oziroma dokler se sadje ne zmehča.

Odstavite z ognja, iztisnite morebitno tekočino iz bezgovih cvetov in jo zavrzite.

Dodajte sladkor in vaniljo ter na močnem ognju kuhajte približno 10 minut, pri tem pa odstranite vso peno, ki nastane na površini. Marmelado prelijte skozi cedilo v kozarce in pustite, da se ohladijo, preden jih zaprete s pokrovčki.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokoladna torta
Naprej
Browniji brez glutena
Nazaj
Čokoladna torta
Naprej
Browniji brez glutena

Dodajte Komentar