Sestavine
-
2 x Kumaranarezana na rezine, 1 skodelica
-
250 ml Tekila
-
90 ml Agavin sirup
-
50 ml Pomarančni liker
-
100 ml Sok limete
-
3 skodelice Led - kocka
Navodila
Večer prej (ali nekaj ur pred pripravo margarite) položite narezane kumare na pekač, obložen s peki papirjem, in jih zamrznite.
V vrečki z zadrgo zmešajte tekilo, agavin sirup, pomarančni liker in limetin sok ter postavite v zamrzovalnik čez noč ali najmanj 4 ure pred serviranjem.
V mešalnik ali kuhinjski robot dajte ohlajene tekoče sestavine, zamrznjene rezine kumar in 3 skodelice ledu. Mešajte pri visoki hitrosti, dokler ne dobite gladke mase.
Če želite obrobiti kozarce, s koleščkom limete navlažite zunanji rob kozarca.
V plitvo skledo, v katero se bo prilegel kozarec, nasujte sol in nežno pritisnite kozarec pod rahlim kotom, da obložite rob kozarca, in ga premikajte, dokler ni delno ali popolnoma prekrit, odvisno od tega, kaj vam bolj ustreza. V kozarce nalijte mešano kumarično margarito ter jih okrasite s kumaro in limeto.
(Foto: pexels.com)