Sestavine
-
2 skodelici Mandlji
-
2 skodelici Voda
-
2 skodelici Sladkor
-
1/4 žličke Arome pomaranča
Navodila
Mandlje zmeljite v kuhinjskem robotu
Mandlje dodajte v skledo in jih prelijte z vodo. V hladilniku jih pustite 8 ur ali čez noč, ohlapno pokrite s čisto brisačo.
S pomočjo sirovega platna tekočino precedite v veliko posodo skozi fino mrežasto cedilo. Če se v posodi pojavijo koščki mandljev, tekočino ponovno precedite.
Prižgite štedilnik na srednje visoki temperaturi in stepajte sladkor, dokler se ne raztopi v mandljevi tekočini. Mešanico segrejte do vrelišča z nekaj srednjimi mehurčki, približno 5 do 8 minut.
Odstavite z ognja in pustite, da se tekočina ohladi na sobno temperaturo. Ko se ohladi, dodajte pomarančno aromo. V hladilniku hranite v nepredušni posodi do enega meseca.
(Foto: pexels.com)