0 0
Kruhki z rikoto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 klasa Sladka koruza
2 žlici Maslo
1/2 Čebula
ščepec Sol
ščepec Črni poper
6 listov Meta
6 rezin Kruh
300 g Rikota

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kruhki z rikoto

LASTNOSTI:
    • 20 min
    • Porcije 3
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Koruzo z ostrim nožem odrežite s storžev v skledo.

    V ponvi na srednji temperaturi stopite 1 žlico masla. Dodajte čebulo in jo kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 2 minuti.
    Dodajte koruzo in preostalo 1 žlico masla ter kuhajte, dokler se koruza ne zmehča, približno 5 minut.
    Začinite s soljo in poprom. Dodajte meto in med mešanjem kuhajte, dokler se meta ne zmehča in postane dišeča, približno 30 sekund.
    Ponev odstavite z ognja in jo za približno 10 minut postavite na stran, da se malo ohladi.

    Medtem ko se koruza ohlaja, v opekaču popečemo kruh.
    Ko se koruza ohladi, na vsako rezino kruha z žlico enakomerno razporedite rikoto.

    Med rezine kruha razdelite koruzno mešanico (približno 3 žlice na rezino) in jo razporedite skoraj do roba rikote. Namesto koruze lahko uporabite zelenjavo po želji.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Svinjski kotleti v breskovi omaki
    Naprej
    Bananine kocke
    Nazaj
    Svinjski kotleti v breskovi omaki
    Naprej
    Bananine kocke

    Dodajte Komentar