Sestavine
-
2 klasa Sladka koruza
-
2 žlici Maslo
-
1/2 Čebula
-
ščepec Sol
-
ščepec Črni poper
-
6 listov Meta
-
6 rezin Kruh
-
300 g Rikota
Navodila
Koruzo z ostrim nožem odrežite s storžev v skledo.
V ponvi na srednji temperaturi stopite 1 žlico masla. Dodajte čebulo in jo kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 2 minuti.
Dodajte koruzo in preostalo 1 žlico masla ter kuhajte, dokler se koruza ne zmehča, približno 5 minut.
Začinite s soljo in poprom. Dodajte meto in med mešanjem kuhajte, dokler se meta ne zmehča in postane dišeča, približno 30 sekund.
Ponev odstavite z ognja in jo za približno 10 minut postavite na stran, da se malo ohladi.
Medtem ko se koruza ohlaja, v opekaču popečemo kruh.
Ko se koruza ohladi, na vsako rezino kruha z žlico enakomerno razporedite rikoto.
Med rezine kruha razdelite koruzno mešanico (približno 3 žlice na rezino) in jo razporedite skoraj do roba rikote. Namesto koruze lahko uporabite zelenjavo po želji.
(Foto: pexels.com)