0 0
Jajčni ocvrti riž

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 žlice Olivno olje
250 g Riž kuhan
20 g Ingver nariban
1 x Čili drobno narezan
2 stroka Česen sesekljan
150 g Grah odmrznjen
150 g Sladka koruza odmrznjena
2 x Jajce rahlo stepeni
200 g Tofu rahlo popražen na olju
1/2 Čebula sesekljana
1 žlica Sojina omaka
1 žlica Sezamovo olje
10 g Koriander grobo sesekljani listi
2 rezini Limeta za postrežbo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jajčni ocvrti riž

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Pekoče
Kuhinja:

Hitro pripravljen, zdrav proteinski obrok.

  • 20 min
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V voku na visoki temperaturi segrejte 1 žlico olja. Dodajte kuhan riž in ga med mešanjem pražite 2-3 minute, da se popeče in postane rahlo “žvečljiv”. Dajte ga na stran v posodo.

V vok dodajte še eno žlico olja in 1 minuto pražite ingver, čili in česen. Dodajte riž, grah in sladko koruzo ter vse skupaj premešajte.

Riž potisnite ob rob voka in dodajte še tretjo žlico olja. V olje vmešajte jajca in jih začinite z malo soli. Z lopatico jajce razžvrkljamo, nato pa, ko je jajce še malo tekoče, vmešamo riž in oboje skupaj premešamo.

Narežite tofu na majhne koščke, ga posebej v ponvi popražite na olju ter ga vmešajte s čebulo, da se povežeta, in kuhajte 5-10 min, dokler se čebula ne zmehča. Prelijte sezamovo olje in sojino omako ter vse skupaj premešajte. Odstavite z ognja in vmešajte koriander. Postrezite z rezinami limete za stiskanje in dodatnimi rezinami čilija.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gin koktejl
Naprej
Slovensko skutino pecivo
Nazaj
Gin koktejl
Naprej
Slovensko skutino pecivo

Dodajte Komentar