Sestavine
-
3 žlice Olivno olje
-
250 g Rižkuhan
-
20 g Ingvernariban
-
1 x Čilidrobno narezan
-
2 stroka Česensesekljan
-
150 g Grahodmrznjen
-
150 g Sladka koruzaodmrznjena
-
2 x Jajcerahlo stepeni
-
200 g Tofurahlo popražen na olju
-
1/2 Čebulasesekljana
-
1 žlica Sojina omaka
-
1 žlica Sezamovo olje
-
10 g Koriandergrobo sesekljani listi
-
2 rezini Limetaza postrežbo
Navodila
V voku na visoki temperaturi segrejte 1 žlico olja. Dodajte kuhan riž in ga med mešanjem pražite 2-3 minute, da se popeče in postane rahlo “žvečljiv”. Dajte ga na stran v posodo.
V vok dodajte še eno žlico olja in 1 minuto pražite ingver, čili in česen. Dodajte riž, grah in sladko koruzo ter vse skupaj premešajte.
Riž potisnite ob rob voka in dodajte še tretjo žlico olja. V olje vmešajte jajca in jih začinite z malo soli. Z lopatico jajce razžvrkljamo, nato pa, ko je jajce še malo tekoče, vmešamo riž in oboje skupaj premešamo.
Narežite tofu na majhne koščke, ga posebej v ponvi popražite na olju ter ga vmešajte s čebulo, da se povežeta, in kuhajte 5-10 min, dokler se čebula ne zmehča. Prelijte sezamovo olje in sojino omako ter vse skupaj premešajte. Odstavite z ognja in vmešajte koriander. Postrezite z rezinami limete za stiskanje in dodatnimi rezinami čilija.
(Foto: pexels.com)