0 0
Goveja enolončnica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 žlic olja
500 g govejega bočnika
1 velika čebula
1 manjši por
450 g korenčka
1 peteršiljeva korenina z zelenjem
1 lovorjev list
2 žlici paradižnikovega koncentrata
300 ml rdečega vina
600 ml mesne jušne osnove
0.75 žličke soli
0.25 žličke mletega popra

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goveja enolončnica

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Priprava je zelo preprosta. Nekaj časa vam vzame rezanje in praženje sestavin, potem pa bosta vse delo namesto vas opravila lonec in kuhalnik.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Korenje in peteršiljevo korenino očistimo, operemo (po potrebi tudi ostrgamo) in zrežemo na manjše koščke. Por očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Meso operemo, dobro osušimo in narežemo na približno 2 cm velike kocke. V velikem loncu segrejemo tri žlice olja, na katerem z vseh strani popečemo kocke mesa. Če nimamo dovolj velikega lonca, kocke mesa popečemo v dveh ali treh obrokih. Popečeno meso poberemo iz lonca in preložimo na krožnik. V lonec vlijemo preostalo olje ter dodamo čebulo in por. Med mešanjem ju na zmerni temperaturi pražimo 4 minute, nato pa v lonec stresemo preostalo zelenjavo. Vse skupaj med mešanjem pražimo še 3 minute. Nato dodamo še sesekljan česen, lovorjev list in paradižnikov koncentrat, pražimo še toliko časa, da česen zadiši, nato pa v lonec vrnemo meso in vse skupaj zalijemo z vinom. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odstranimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem mesa in zelenjave. Ko 1/3 vina povre, prilijemo jušno osnovo in tekočino zavremo. Nato temperaturo znižamo, lonec pokrijemo in ob rahlem vrenju počasi kuhamo 1,5 do 2 uri, da se meso povsem zmehča. Enolončnico med kuhanjem večkrat poskusimo in po potrebi dodatno začinimo s poprom in soljo. Peteršilj oplaknemo pod tekočo vodo, osušimo in drobno sesekljamo. Enolončnico serviramo v globoke krožnike ali skledice, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s kruhom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelena kremna juha
Naprej
Chowder s školjkami
Nazaj
Zelena kremna juha
Naprej
Chowder s školjkami

Dodajte Komentar