Sestavine
-
50 dag Gobejurčki, lahko tudi še malo lisičk
-
2 x Korenje
-
3 x - 4 x Krompir
-
Zelena - steblokošček
-
2 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
1 dl Belo vino
-
Peteršilj - svež
-
Poper
-
Sol
-
Smetanapo vaši želji, okusu
-
Olivno olje
Navodila
Prepražite čebulo na olivnem olju. Dodajte še narezane gobe, korenje, zeleno in česen.
Pražite toliko časa, da tekočina izhlapi oziroma izpari. Prilijte vino, sol in poper ter na majhnem ognju dušite kratek čas. Dodajte olupljen in na kocke narezan krompir, zalijte še z 1 litrom vode in kuhajte približno 20 minut (oz. vse dokler krompir popolnoma ne skuhate).
Na koncu potresite še s sesekljanim peteršiljem, po potrebi dodajte oziroma vmešajte smetano po vašem okusu.