0 0
Gingerbread

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 1/2 skodelice Moka
2 x jajce, dobro stepen
1 žlica Mleti cimet
1 skodelica Rjavi sladkor
1/2 čajne žličke Muškatni orešček - mleti
1 dag Limonina lupina
1/2 čajne žličke Klinček v prahu
20 dag Sesekljani mandelj
1/4 čajne žličke Vinski kamen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gingerbread

  • 40 min
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Presejte moko, cimet, muškatni orešček, klinčke in vinski kamen. Temeljito zmešajte sladkor in stepena jajca.

Zmešajte z mešanico moke, dodajte citron in mandlje. Na pomokani deski razvaljamo na 6 mm debelo. Položite ga na namaščen pekač in ga 15 minut pecite v zmerno vroči pečici (180 stopinj Celzija).

Še toplega narežite na kvadrate ali rombe. Na tanko jih premažite z navadno belo ali limonino glazuro. To je star recept za priljubljeno sladico iz starih časov.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Janeževi piškotki
Naprej
Peščeni kolači
Nazaj
Janeževi piškotki
Naprej
Peščeni kolači

Dodajte Komentar