Sestavine
-
1 1/2 skodelice Moka
-
2 x jajce, dobro stepen
-
1 žlica Mleti cimet
-
1 skodelica Rjavi sladkor
-
1/2 čajne žličke Muškatni orešček - mleti
-
1 dag Limonina lupina
-
1/2 čajne žličke Klinček v prahu
-
20 dag Sesekljani mandelj
-
1/4 čajne žličke Vinski kamen
Navodila
Presejte moko, cimet, muškatni orešček, klinčke in vinski kamen. Temeljito zmešajte sladkor in stepena jajca.
Zmešajte z mešanico moke, dodajte citron in mandlje. Na pomokani deski razvaljamo na 6 mm debelo. Položite ga na namaščen pekač in ga 15 minut pecite v zmerno vroči pečici (180 stopinj Celzija).
Še toplega narežite na kvadrate ali rombe. Na tanko jih premažite z navadno belo ali limonino glazuro. To je star recept za priljubljeno sladico iz starih časov.