0 0
Fižolova juha s koruznimi cmoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Fižolova juha
2 žlici Olivno olje
1 x Čebula sesekljana
4 stroki Česen sesekljan
3 žličke Čili v prahu
1 žlička Mleta kumina
1 pločevinka Paradižnik iz pločevinke
500 g Fižol pločevinka
3 skodelice Voda ali zelenjavna juha
2 žlički Sol
Koruzni cmoki
2 skodelici Zamrznjena koruza v zrnju
1/4 skodelice Moka
1 žlica Koruzni škrob
1/4 skodelice Sir
1 žlička Mleta paprika
ščepec Sol
Olje za cvrtje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fižolova juha s koruznimi cmoki

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 40 min
  • Porcije 5
  • Lahko

Sestavine

  • Fižolova juha

  • Koruzni cmoki

Navodila

Deli

Fižolova juha: Na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in česen ter ju podušite, dokler se ne zmehčata. Dodajte čili v prahu in kumino; pražite 1-2 minuti. Dodajte paradižnik; kuhajte 15 minut. Mešanico dajte v mešalnik in mešajte, dokler ni gladka ter jo prelijte v lonec.
V mešalnik dodajte fižol in vodo ter naredite pire. Dajte ga v lonec in vmešajte v paradižnikovo zmes. Kuhajte na nizki temperaturi.

Koruzni cmoki: 1 skodelico koruze zmeljite v kuhinjskem robotu, da postane gladka. Pire koruze zmešajte z moko, s koruznim škrobom, sirom (feta), papriko in soljo. Dodajte preostale 3/4 skodelice koruze. V ponev za cvrtje vlijte več skodelic olja. Segrevajte na srednji temperaturi. Ko je olje vroče, dodajte koruzno testo v majhnih kroglicah. Pražite, dokler se na obeh straneh ne obarvajo zlato. Vzemite jih iz olja in odcedite na papirnatih brisačah.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Solatni wrap
Naprej
Cvetačni riž
Nazaj
Solatni wrap
Naprej
Cvetačni riž

Dodajte Komentar