Sestavine
-
Fižolova juha
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Čebulasesekljana
-
4 stroki Česensesekljan
-
3 žličke Čili v prahu
-
1 žlička Mleta kumina
-
1 pločevinka Paradižnik iz pločevinke
-
500 g Fižolpločevinka
-
3 skodelice Vodaali zelenjavna juha
-
2 žlički Sol
-
Koruzni cmoki
-
2 skodelici Zamrznjena koruza v zrnju
-
1/4 skodelice Moka
-
1 žlica Koruzni škrob
-
1/4 skodelice Sir
-
1 žlička Mleta paprika
-
ščepec Sol
-
Olje za cvrtje
Navodila
Fižolova juha: Na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in česen ter ju podušite, dokler se ne zmehčata. Dodajte čili v prahu in kumino; pražite 1-2 minuti. Dodajte paradižnik; kuhajte 15 minut. Mešanico dajte v mešalnik in mešajte, dokler ni gladka ter jo prelijte v lonec.
V mešalnik dodajte fižol in vodo ter naredite pire. Dajte ga v lonec in vmešajte v paradižnikovo zmes. Kuhajte na nizki temperaturi.
Koruzni cmoki: 1 skodelico koruze zmeljite v kuhinjskem robotu, da postane gladka. Pire koruze zmešajte z moko, s koruznim škrobom, sirom (feta), papriko in soljo. Dodajte preostale 3/4 skodelice koruze. V ponev za cvrtje vlijte več skodelic olja. Segrevajte na srednji temperaturi. Ko je olje vroče, dodajte koruzno testo v majhnih kroglicah. Pražite, dokler se na obeh straneh ne obarvajo zlato. Vzemite jih iz olja in odcedite na papirnatih brisačah.
(Foto: pexels.com)