Sestavine
-
70 dag File osličfileji naj bodo brez kosti in kože
-
Limonin soksok iz polovice limone
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
2 x Jajce
-
Olje za cvrtje
-
5 žlic Moka
Navodila
Obe strani ribjega fileja rahlo začinite s poprom in pa s soljo. Postavite v skledo in pokapajte jih z limoninim sokom.
Na pliek krožnik potresite še moko, jajca ubijte v globok krožnik in jih dobro razžvrkljajte z vilicami. V globoko ponev dajte oziroma nalijte olje in ga segrejte na srednji temperaturi.
Začinjene fileje z obeh strani res dobro pomokajte (odvečno moko tudi odstranite) in jih namočite v razžvrkljanih jajcih. Na segretem olju jih dobro ocvrite do zlato rjave barve in jih zložite na krožnik, ki ste ga predhodno pred tem obložili s papirnatimi brisačkami. Počakajte, dokler odvečna maščoba ne izteče, nato pa fileje servirajte na krožniku in postrezite z izbrano prilogo in na rezine narezano limono.
Še nasvet:
Cvrite z veliko količino maščobe. Fileji naj plavajo v njej. Maščoba je dovolj segreta šele takrat, ko se okoli lesenega ročaja kuhalnice delajo majhni mehurčki.