Sestavine
-
2-3 spomladanske čebule, nasekljane
-
2 žlici sesekljanega peteršilja in dodatna žlica za postrežbo
-
2 stroka česna narezana na tanke rezine
-
8 jajc
-
1 žlica lističev limoninega timijana in dodatna žlica za postrežbo
-
200 g češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
-
150 g graha, obrezanega in razpolovljenega
-
200 g zavitka zamrznjenega oluščenega fižola edamame, odmrznjenega
-
2 x 250 g vrečk rjavega riža za mikrovalovno peko
-
100 g listov mlade špinače
-
80 g kozjega sira, nadrobljenega
Navodila
V veliki ponvi, ki se ne prijema, segrejte žlico oljčnega olja na srednji do visoki temperaturi. Dodajte česen in polovico šalotke. Pražite 1 minuto. V veliko skledo ubijemo jajca in jih dobro začinimo. Jajca dajte v ponev.
Z lopatico nežno premaknite jajčno zmes po ponvi, da ustvarite gube. Dodajte zelišča in zelenjavo. Kuhajte 3 do 4 minute ali dokler zelenjava ni vroča, jajca pa čvrsta.
Riž segrejte v skladu z navodili na embalaži. Riž razdelite na krožnike ali sklede. Prelijte umešana jajca in zelenjavo. Razdrobite kozji sir. Potresite z dodatnimi zelišči, preostalo šalotko in mletim črnim poprom.