Sestavine
-
1,5 kg Postrv
-
4 Paradižnik
-
30 g Koper
-
1 Limona
-
1 Čebula
-
Olivno olje
-
50 g Maslo
-
30 g Peteršilj
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C
Olupite čebulo, paradižnik in limone pa narežite na majhne koščke. Na grobo narežite koper in peteršilj (stebla in vse ostale dele).
Velik pekač poškropite z oljem, posujte s tretjino narezanega paradižnika, limon in zelišč.
Na vrh položite ribe, ki jih začinite z morsko soljo in črnim poprom.
Tretjino narezanega paradižnika, limone in zelišča položite v votlino ribe, drugo tretjino potresite po vrhu in okoli ribe položite nekaj paradižnikov. Potresite z maslom, nato pa vse skupaj namažite z 2 žlicama olja in ščepcem črnega popra. Pražite 25 minut ali dokler ni popolnoma pečena. Postrežemo z okusnim sončnim ognjem.