Sestavine
-
70 ml Olje
-
5 žlic Laneno seme
-
200 g Sladkor
-
50 g Kakav v prahu
-
50 g Mleti mandelj
-
1 žlička Pecilni prašekbrez glutena
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
100 g Veganska temna čokolada
-
Kokosova krema
-
200 ml Kokosova smetana
-
3 žlice Sladkor v prahu
-
1/2 žličke Vaniljev ekstrakt
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Pekač za brownije rahlo namažite s sončničnim oljem ali obložite s peki papirjem.
V skledi zmešajte mleto laneno seme z 9 žlicami vode, dobro premešajte in pustite na strani, da se zgosti. (Laneno seme bo vpilo vso tekočino in bo delovalo kot vezivo za brownije.)
Fižol odcedite in sperite, nato pa ga dajte v kuhinjski robot in zmešajte v gladko maso. Dodajte mešanico lanenih semen, sončnično olje, sladkor, kakav, mlete mandlje, pecilni prašek in izvleček vanilje ter vse skupaj še enkrat zmeljite, da dobite testo.
Temno čokolado grobo sesekljajte na majhne koščke, dodajte zmesi in premešajte.
Testo vlijte v pripravljen pekač za brownije in jih pecite 50 do 60 minut. Vzemite iz pečice in postavite na stran, da se malo ohladijo.
V skledi stepite ohlajeno kokosovo smetano, sladkor v prahu in vaniljev izvleček. Brownije narežite na kocke in postrezite s kokosovo kremo.
(Foto: pexels.com)