0 0
Brancin v soli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 brancina 2 x 35 - 45 dag, neočiščena
2 kg grobe soli
olivno olje
česen
peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brancin v soli

  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Koža ni užitna, ne pozabite užiti najboljši del ribe -ličnice.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Na pekaču ali v stekleni posodi naredimo 1 cm podlago iz soli, nanjo položimo neoluskane, nesoljene, očiščene ribe. V celoti jih prekrijemo s preostalo soljo. Za 2 brancina po 30 dag potrebujemo 25 minut pri 180 stopinjah. Sol po peki razbijemo z ribe, da se vidi cela stran brancina. Čiščenje ribe: začnemo pri glavi, zarežemo po vrhu hrbta do repa, na spodnjem delu pa že imamo odprtino v trebuh, tako da to samo podaljšamo do repa. Spodnji in zgornji rez se stikata na repu. Med zobe vilic zataknemo repno kožo in jo navijemo kot lase na navijalko do glave, riba je olupljena. Čez prelijemo tržaško omako (sesekljan česen+peteršilj+olivno olje). Ko pridemo do hrbtenice, le-to odstranimo, če se meso ne prijema kosti, je riba ravno prav kuhana, ter ponovimo z omako. Odlično tekne s špinačo, kuhano zelenjavo in seveda kozarčkom belega, suhega, ne prestarega vina.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polnjeni lignji na žaru
Naprej
File lososa – Recept
Nazaj
Polnjeni lignji na žaru
Naprej
File lososa – Recept

Dodajte Komentar