0 0
Begova čorba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Korenje
1 x Čebula
Zelena stebelna ali gomoljna
4 x Piščančja krača
1 x Jušna kocka piščančja
Peteršilj po okusu
2 žlici Moka
50 g Maslo
1 x Jajčni rumenjak
1 žlica Paprika - mleta
Vegeta po okusu
3 žlice Smetana sladka
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Begova čorba

Begova čorba je okusna piščančja enolončnica, obara, z zelenjavo in okro. Okra (bamija) pri nas ni zelo poznana rastlina, zato je v tem receptu ne bomo uporabili.

  • 55 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Vso zelenjavo dobro očistite in operite. Zelenjavo dajte v velik lonec skupaj s piščancem. Zalijte s približno 1 litrom hladne vode in postavite lonec na štedilnik. Da bo okus še bolj bogatejši dodajte še jušno kockico. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se meso lepo ne zmehča in ga tako zlahka odstranite s kosti.

Kuhanega piščanca in zelenjavo odstranite iz lonca. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa meso odstranimo s kosti in ga narežite na majhne koščke. Kuhano zelenjavo tudi lepo narežite na koščke.

V loncu raztopite maslo in vmešajte moko ter mleto papriko. Med nenehnim mešanjem prilijte še tekočino, v kateri sta se prej kuhala zelenjava in pa piščanec. Dodajte še piščančje meso in zelenjavo, premešajte in na srednjem ognju kuhajte približno 5 minut. Po vaši želji pa lahko date najprej samo zelenjavo in pustimo, da se malo pokuha in lepo zmiksajte. Nato vmešajte še kuhanega piščanca.

V majhno skledico dajte rumenjak, sladko smetano in vegeto ter vmešajte v čorbo. Na majhnem ognju kuhajte le toliko časa, da se čorba zgosti. Začinite s soljo, poprom in vegeto.

Pripravljeno jed postrezite v globoke krožnike in servirajte s kruhom ali lepinjo, oziroma s kruhom, ki ga obožujete.

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sarajevski čevapčiči z lepinjo
Naprej
Zeljanica
Nazaj
Sarajevski čevapčiči z lepinjo
Naprej
Zeljanica

Dodajte Komentar