Sestavine
-
3x Zrele banane
-
255 g Med
-
1x Jajce
-
2 žlici Mandljevo mleko
-
1 čajna žlička Aroma - vanilija
-
260 g Moka polnozrnata
-
1 čajna žlička sode bikarbone
-
ščepec soli
-
70 g Grški jogurt
-
65 ml Jabolčne omake
Navodila
Pečico segrejte na 170 ° C.
Sesekljajte banane in ji dodajte jabolčno omako ali grški jogurt, med, jajca, vanilijev ekstrakt in mandljevo mleko. Mešajte, dokler se dobro ne povežejo.
V drugi skledi zmešajte polnozrnato moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine dodajte mokrim in dobro premešajte.
Pekač za kruh popršite s pršilom za kuhanje ali ga obrišite z oljem. Mešanico vlijte v pekač. Pecite 50-55 minut