Sestavine
-
2 kg Krompir
-
Oljčno olje
-
4 x Čebula rdeča
-
4 stroki Česen
-
170 ml Balzamični kis
-
50 g Maslo
-
10 g Timijan
-
30 g Rukola
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Krompir narežite na enakomerne kose in ga 10 minut kuhajte v veliki posodi z vrelo osoljeno vodo.
Odcedite ga in pustite, da se popolnoma posuši, nato pa ga razdelite na dva velika pekača.
Vsak pladenj pokapajte z 2 žlicama olja ter začinite z morsko soljo in s črnim poprom. Premešajte in razporedite v enojno plast. Pecite 45 minut ali dokler ne postanejo rahlo zlati, na polovici poti jih nežno obračajte.
Medtem olupite in narežite čebulo in česen. Ko je krompir pečen, po njem razporedite čebulo in česen ter prelijte balzamični preliv.
Pecite od 50 minut do ene ure, pri čemer med peko krompir nekajkrat previdno obrnite v lepljivi balzamični omaki, zadnjih 10 minut pa dodajte maslo in timijanove lističe. Vmes vzemite krompir iz pečice, ga prelijte z žlico olja, nato pa krompir vrnite v pečico, da se zapeče.
Postrezite na krožniku in potresite z rukolo. Okusno.
(Foto: pexels.com)