0 0
Ajdova kaša z zelenjavo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula
40 dag Ajdova kaša
Jušna kocka po želji
Vegeta po želji
Olje belo
Poper po okusu
Sol po okusu
Por sesekljan
3 x Strok - česen
1 x Paprika - rdeča
1 x Paprika - rumena

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ajdova kaša z zelenjavo

Kuhinja:
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na olju prepražite čebulo in dodajte ajdovo kašo. Prepražite in med mešanjem dodajte še strt česen, jušno kocko ali potresite z ščepcem vegete (seveda lahko tudi, če vegete pač ne uporabljate). Zalijte z vodo (naj bo dvakrat toliko vode kot kaše), premešajte, ogenj zmanjšajte in dušite na srednje vročem ognju, dokler se ne zmehča. Tik pred izklopite vmešajte še na drobno sesekljano papriko in por, vmešajte v kašo, začinite s soljo in poprom po vašem okusu ter pustite pokrito stati približno 10 minut.

Če želite kašo postreči kot solato, jo, ko se ta ohladi, prelijte z bučnim oljem in kisom (ali balzamičnim kisom) ter dobro premešajte.

Pa dober tek!

 

  • Tako skuhano kašo lahko uporabite kot toplo predjed, lahko tudi kot prilogo k mesu v omakah ali pa tudi kot hladno solato. Prav je, da po svojem okusu in izbiri dodate tudi drugo zelenjavo, kot so npr. stročji fižol, grah in cvetača.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Veganski čevapčiči
Naprej
Štrudelj iz suhih marelic
Nazaj
Veganski čevapčiči
Naprej
Štrudelj iz suhih marelic

Dodajte Komentar