0 0
Italijanska focaccia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
9 žlic Oljčno olje
3 vejice Rožmarin
300 g Krušna moka
7 g Kvas
1 žlička Morska sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italijanska focaccia

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 45 min + vzhajanje
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V skledo dajta rožmarin in 6 žlic olja ter pustite stati, medtem ko pripravljate kruh.

Moko, kvas in preostale 3 žlice oljčnega olja dajte v skledo z 1 žličko soli. Postopoma dodajte 175 ml vode in mešajte, dokler ne dobite lepljivega testa.

Testo gnetite na rahlo naoljeni površini 8 minut. Gnetite, dokler ne postane gladko in elastično. Prelijte ga v čisto, rahlo naoljeno skledo, pokrijte s kuhinjsko brisačo in pustite stati 1 uro.

Naoljite pekač. Testo v skledi udarite, nato ga na kratko pregnite. Preložite ga na pekač in oblikujte v pravokotnik velikosti 20 cm x 30 cm. Pustite vzhajati 30 minut, da se napihne.

Pečico segrejte na 220 stopinj celzija. Na vrhu testa s prsti naredite vdolbinice, nato pa ga prelijte z oljem z rožmarinom in potresite s soljo. Pecite 20 minut ali dokler se ne zlato rjavo obarva. Ohlapno pokrijte s folijo (tako ustvarite malo pare, da skorja ostane mehka) in pustite, da se ohladi. Če želite, jo pred serviranjem pokapajte z malo več olja.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Paradižnikova juha z limonsko travo in rižem
Naprej
Sarme
Nazaj
Paradižnikova juha z limonsko travo in rižem
Naprej
Sarme

Dodajte Komentar