Sestavine
-
370 g Moka
-
1 čajna žlička Sol
-
100 ml Voda
-
2× Jajce
-
1 žlica Kis
-
110 g Maslo
Navodila
V veliki skledi zmešajte moko in sol. V skledo dodajte koščke ohlajenega masla. Vse skupaj rahlo pregnetite, da dobite drobtinasto maso.
V ločeni manjši skledi stepite jajca, hladno vodo in kis. Na sredini mešanice moke naredite jamico in vanjo vlijte jajčno mešanico.
Z rokami počasi gnetite, da dobite testo. Če je testo preveč suho, dodajte še malo vode, po eno žlico. Če je preveč lepljivo, dodajte majhno količino moke.
Testo oblikujte v kroglo, nato pa ga rahlo sploščite v obliko krožnika. Tesno ga zavijte v plastično folijo in postavite v hladilnik za 30 minut.
Po ohlajanju vzemite testo iz hladilnika in ga nekaj minut pustite na sobni temperaturi, da postane bolj prožno.
Na rahlo pomokani površini testo razvaljajte na želeno debelino. Z okroglim rezalnikom ali majhno skledo izrežite kroge testa s premerom približno 10 cm.
Vsak krog testa napolnite z želenim nadevom. Testo prepognite, da se oblikuje polmesec, nato pa robove z vilicami stisnite in jih zmečkajte, da se empanade zaprejo.
(Foto: pixabay.com)