Sestavine
-
2 x Jajce
-
1 žlica Olje
-
1 x Čebulanarezana na rezine
-
3 listi Zeljenarezani na centimetrske koščke
-
2 stroka Česensesekljan
-
1 1/2 skodelice Voda
-
3 skodelice Riževi svaljki
-
1 žlica Sojina omaka
-
1 žlička Sladkor
-
1 žlička Sezamovo olje
-
1 žlička Sezamovo semepražena
Navodila
Srednjo napolnite z ledeno vodo in jo postavite na stran. Majhno posodo napolnite toliko, da so jajca popolnoma potopljena. Jajc še ne dodajte. Na srednje močnem ognju vodo zavrite.
Ko voda zavre, previdno dodajte jajca. Kuhajte jih 8 minut. Z žlico prenesite jajca v pripravljeno ledeno vodo. Ko so jajca na otip hladna, jih olupite in po dolžini prerežite na pol. Postavite jih na stran.
V ponev na srednje visoki temperaturi dodajte olje in ga segrevajte, dokler ni vroče. Dodajte čebulo, zelje in česen ter jih med pogostim mešanjem z veliko žlico kuhajte približno 3 minute. Zelenjava mora biti prosojna in rahlo porjavela.
Dodajte vodo, riževe svaljke, sojino omako in sladkor.
Omako zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in jo med občasnim mešanjem kuhajte približno 10 minut. Vmešajte sezamovo olje. Poskusite omako in jo začinite z dodatkom sojine omake ali sladkorja. Omaka mora biti aromatična in nekoliko sladka.
Svaljke dajte na krožnik za serviranje. Posujte jih s semeni in postrezite s trdo kuhanimi jajci.
(Foto: pexels.com)