0 0
Prosena kaša s pečenimi slivami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Prosena kaša 1 skodelica = 240 ml
150 ml Voda
200 ml Mleko
ščepec Sol
Slive
1 žlica Med
1 žlička Cimet

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prosena kaša s pečenimi slivami

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. Pekač obložite s peki papirjem ali ga rahlo namastite.

Proso v drobnem cedilu splaknite pod hladno vodo, dokler voda ni čista.

V posodi zmešajte oprano proso, mleko in sol. Na srednji temperaturi zavrite.

Ko mešanica zavre, zmanjšajte temperaturo na nizko in posodo pokrijte. Kuhajte približno 20 minut ali dokler proso ne postane mehko in se tekočina ne vpije. Občasno premešajte, da se ne zlepi.

Medtem ko se proso kuha, na pripravljen pekač položite razpolovljene slive z rezano stranjo navzgor. Pokapajte jih z medom ali javorjevim sirupom in potresite s cimetom.

Slive pecite v ogreti pečici približno 15-20 minut oziroma dokler se ne zmehčajo in karamelizirajo.

Ko je proso kuhano, ga z vilicami malo premečkajte. Po želji dodajte še malo mleka, da dosežete želeno konsistenco.

Proseno kašo servirajte v sklede in vsako porcijo obložite s pečenimi slivami. Kašo pokapajte s preostalim sokom iz pekača.

Po želji okrasite s sesekljanimi oreščki in z lističi mete.

Toplo proseno kašo s pečenimi slivami uživajte za zajtrk ali kot zdravo sladico.

(Foto: pixabay.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Losos na terijaki posteljici
Naprej
Tortelini karbonara
Nazaj
Losos na terijaki posteljici
Naprej
Tortelini karbonara

Dodajte Komentar