0 0
Maslo iz bučnih semen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Bučna semena
2 žlici Avokadovo ali kokosovo olje
4 rezine Ržen kruh popečene
Posip
Jabolko tanke rezine
Chia semena
Mleti cimet
Mleti orehi

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Maslo iz bučnih semen

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Maslo z veliko beljakovin in visoko energijsko vrednostjo.

  • 25 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

  • Posip

Navodila

Deli

Bučna semena stresite v ponev v enem sloju in jih na nizki temperaturi pražite 8 minut, pri čemer jih vsakih nekaj minut obračajte, da se popečejo z obeh strani, dokler ne postanejo zlatorumena.

Odstranite iz ponve in pustite, da se popolnoma ohladijo.

Preložite jih v kuhinjski robot in zmeljite v droben prah.

Prilijte avokadovo olje in ščepec soli ter ponovno mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Dodajte datljev nektar (če ga uporabljate) in ponovno zmiksajte.

1 žlico masla iz bučnih semen namažite na popečen kruh in postrezite s poljubnimi dodatki. Preostalo maslo bo pokrito v hladilniku zdržalo 1 teden.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ribja juha s testeninami
Naprej
Veganske proteinske kroglice
Nazaj
Ribja juha s testeninami
Naprej
Veganske proteinske kroglice

Dodajte Komentar