0 0
Lepinja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica tople vode
1 žlička soli
1 žlička sladkorja
4 žlice belega olja
2 skodelici moke
pol zavitka suhega kvasa

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lepinja

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Enostaven recept za lepinjo. K lepinji lahko ponudimo pleskavico, ajvar in čebulo ali jo pojemo kar tako.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Sestavine zgnetemo z mešalnikom in pustimo vzhajati eno uro. Masa bo precej mehka (skoraj tekoča). Pekač (iz pečice) prekrijemo s papirjem za peko, nanj vlijemo 2 kroga testa in damo v pečico. Pečico prižgemo na 225 stopinj in pečemo dobrih 30 minut (skupno s segrevanjem pečice - ob tem testo še malo vzhaja).

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Koruzni kruh
Naprej
Pinca – velikonočni kruh
Nazaj
Koruzni kruh
Naprej
Pinca – velikonočni kruh

Dodajte Komentar