Sestavine
-
350 g Fižol
-
3 žlice Olivno olje
-
1× Čebula
-
2 žlici Paradižnikova mezga
-
2 stroka Česen
-
750 g Paradižnik
-
1 žlička Origano
-
Sol in poper
-
2 žlici Peteršilj
-
1 žlička Sladkor
-
ščepec Cimet
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C.
Namočen fižol splaknite, osušite in stresite v posodo. Prelijte ga z vodo in zavrite. Kuhajte ga 45 minut in odcedite.
Na vročem olju popražite sesekljano čebulo in česen. Dodajte paradižnikovo mezgo in dobro premešajte. Dodajte sesekljan paradižnik in ostale sestavine, razen fižola.
Kuhajte 5 minut in začinite po okusu. Vmešajte še fižol in vse skupaj stresite v pekač. Postavite v pečico za 1 uro.
Ko je fižol po grško pripravljen, ga potresite s peteršiljem in postrezite. Dober tek!
(Foto: Instagram/kochrezepte)