Sestavine
-
150 g Moka
-
90 g Ovseni kosmiči
-
100 g Sladkor v prahu
-
70 g Kokos
-
30 g Kakav
-
150 g Maslo
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
1 žlica Mleko
-
Preliv
-
200 g Sladkor v prahu
-
2 žlici Kakav
-
15 g Maslo
-
3 žlice Vrela voda
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Namastite pekač in ga obložite s peki papirjem.
Moko, ovsene kosmiče, sladkor, kokos in kakav dajte v veliko skledo. Vmešajte maslo, mleko in vaniljo. Mešanico pritisnite na dno pripravljenega pekača. Pecite 25-30 minut ali dokler ne porumeni in se ne zapeče. Odstavite, da se ohladi.
Za glazuro zmešajte sladkor v prahu in kakav v prahu. Maslo dajte v ognjevarno skledo. Prelijte 2 žlici vrele vode. Mešajte, dokler ne postane gladka. Vmešajte v sladkor v prahu in po potrebi dodajte 1 žlico preostale vrele vode, da se glazura dobro združi in razmaže. Glazuro premažite po rezinah. Okrasite z dodatnim kokosom. Čokoladno pecivo razrežite na rezine, ko se glazura strdi.
(Foto: pexels.com)