Zelje narežite na zelo tanke trakove, lahko pa ga tudi naribate. Fižol iz konzerve stresite na cedilo in ga sperite pod tekočo vodo. Dodajte ga zelju. Zeljno solato začinite s...
Čez noč namočite fižol in ga skuhajte s prekajenimi svinjskimi rebri, da se nekoliko zmehčajo. Olupite in narežite krompir ter ga dodajte v lonec. Posebej skuhajte zelje na čebuli in...
Zmešajte mleto meso, sesekljano zelje, zeleno čebulo, sesekljan česen, nariban ingver, sojino omako, ostrigino omako, sezamovo olje, sol in črni poper po okusu. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno...
V manjši posodi z vrelo vodo kuhajte rezance 4 do 5 minut. Odcedite jih in prestavite v skledo z ledeno vodo, da se ohladijo. Rezance dobro odcedite in jih narežite...
Vnaprej segrejte pečico na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem. V veliki skledi zmešajte cvetove cvetače, oljčno olje, čili v prahu, kumino, dimljeno papriko, sol in poper. Premešajte, da...
V velik lonec za juho položite trup purana, prilijte vodo in na srednji temperaturi zavrite. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte, dokler preostalo meso ne odpade s kosti, približno 1 uro. Odstranite...
Zelje očistite, operite in razrežite na četrtine. Debele kocene odstranite, nato pa zelje narežite na tanke rezance. Očistite korenje, ostrgajte, operite in narežite ali pa naribajte. Operite zeleno in narežite...
V velikem loncu z debelim dnom na srednje močnem ognju stopite najprej maslo. Dodajte narezan por, ohrovt in zelje, premešajte, da se lepo pokrije z maslom. Zmanjšajte ogenj na nizko,...
Odstranite zelju poškodovane liste, nato ga operite in izrežite stržen. Razrežite ga na četrtine in z nožem narežite na tanke trakove ali pa koščke. Segrejte žlico olja v posodi. Narezano...
Očistite, operite in zelje razrežite na četrtine. Debele konce odstranite, zelje pa nato na tanko narežite, na tanke rezine in jih dajte v nekoliko večjo skledo. Očistite korenje, po potrebi...