V ponvi na visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte narezano sipo in jo med mešanjem pražite približno 3 minute. V ponev dodajte narezano papriko, čebulo in sesekljan česen. Nadaljujte z mešanjem...
Piščanca narežite na večje kose in ga marinirajte s sojino omako, žganjem in naribanim ingverjem. Najbolje je, da piščanca pustite marinirati nekaj ur. Za pripravo zelenjave jajčevec, sladki krompir, korenino...
Narežite čebulo in jo prepražite na maslu, da bo lepo posteklenela. Dodajte še narezano zelenjavo: papriko, por, bučke, paradižnik in pa korenje. V lonec dajte 300 g dobro opranega riža....
Vklopite pečico in jo nastavite na 190°C. Paprike razpolovite po dolgem in jih očistite, položite jih na pekač, ki naj bo obložen s papirjem za peko, pokapljajte z malo olivnega...
Pečico segrejte na 200 °C, pekač popršite z oljem. V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in korenček. Med mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča....
Fižol čez noč namočite v hladni vodi ali približno 5 ur v mlačni vodi, da se pokrije. Dodajte čebulo, česen, zeleno papriko, maščobo slanine, paradižnik in sol ter 2 uri...
Koruzo 2 minuti kuhajte v vreli vodi. Potopite jo v hladno vodo in odrežite zrna s kolobarja. Zelje, čebulo in papriko narežite na majhne koščke in jih dodajte koruzi. Zmešajte...
Iz grenivke in pomaranče odstranite pulpo, ne da bi pretrgali membrano. Hruško grenivko in pomarančo narežite na vzdolžne rezine. Endivijo prerežite na pol, odstranite zunanje liste in jo skrbno operite....