Obložite pekač s peki papirjem. Maslo, sirup, sladkor in 4 žlice vode dajte v ponev in na srednji temperaturi nežno mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Povečajte temperaturo na visoko in...
Fižol in koruzo stresite na cedilo, splaknite z vodo in dajte v skledo za solato. Papriko narežite na kocke, čebulo in česen sesekljajte in vse skupaj popražite na maslu. Pražite...
Na začetku operite in osušite solato. Narežite jo na koščke in jih položite v veliko skledo za solato. V skledo dodajte tanko narezano rdečo čebulo, češnjeve paradižnike in narezane črne...
Hobotnico sperite pod hladno tekočo vodo. V velikem loncu s slano vrelo vodo hobotnico blanširajte 5-10 sekund in jo odstranite s kleščami. Postopek blanširanja ponovite še dvakrat, da hobotnica postane...
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte narezano čebulo. Pokrijte. Ob občasnem mešanju kuhajte 10 do 12 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte sladkor in kis. Med nenehnim...
Segrejte žar. Rezine jajčevcev razporedite na pekač, jih premažite z oljem in dobro začinite. Vsako stran pecite 3 minute V ponvi segrejte olje. Česen pražite 1 minuto, nato vlijte paradižnik....
Juho zavrite in med nenehnim mešanjem počasi vmešajte polento. Dodajte ščepec soli in po nekaj minutah, ko se zgosti, na drobno naribajte parmezan in vmešajte origano. Prelijte v namaščen in...
Na račjih prsih v 2 cm razdaljah narežite kožo in jo začinite z morsko soljo in s črnim poprom. Raco položite s kožo navzdol v hladno ponev in jo segrejte...
Hruške v cedilu posujte z 1 žlico soli. V ponev dajte 150 ml vode, dodajte sladkor in kuhajte 10 minut, dokler se ne ustvari sirup. Zmanjšajte temperaturo in dodajte gorčična...
Prepeličja jajca skuhajte in olupite ter narežite šalotko. Vse sestavine, razen jajc, zmešajte v ponvi na srednji temperaturi. Zavrite, nato pa kuhajte 3 minute. Ohladite. Jajca dajte v kozarec in...