Masa za palačinke: Moki dodajte mleko, sol, žličko sladkorja, 3 jajca in zmešajte, tako da bo nastala gladka masa brez grudic. Pustite stati 15 do 30 minut. Tik pred peko...
Priprava testa: Moko dajte v skledo, nato še sol, sladkor in maščobo v koščkih ter vse sestavine zgnetite v testo. Ta postopek mora biti čim bolj hitrejši, zato da bo...
Skuto, maslo, nastrgano limonino lupinico, vanilijev sladkor, jajce in pa še malo soli zmešajte do gladke mase ob postopnem dodajanju moke. Testo pokrijte s folijo za živila in pustite počivati...
V kovinski skledi nad vodno kopeljo stopite maslo, sladkor in pa med. Odstavite skledo in pustite, da se bo mešanica ohladila do mlačnega, nato pa primešajte razžvrkljani jajci. Dodajte presejano...
Operite pomarančo in jo prerežite na polovico. Polovico pa narežite na kolobarje, drugo polovico olupite in z nožem za filiranje narežite na manjše kose. Ne pozabite odstraniti tudi belo kožico....
Najprej predno se boste lotili jabolk, poberite rozine, jih operite z vročo vodo, stresite jih v skledo in jih prelijte z rumom (pomarančnim sokom). Pustite jih nekaj časa, da se...
Na kuhalnik postavite lonec z mlekom in sladkorjem. Na srednje močnem ognju počasi segrevajte in mešajte, dokler se bo sladkor stopil. Pšenični zdrob vsujte v vroče mleko in dodajte ščepec...
Postavite rešetko v pečici na srednjo višino, pečico pa segrejete nato na 190 stopinj Celzija. V nekoliko večji skledi z ročno metlico stepite jajca, sladkor, mleko, smetano in pa sol....
Hruške najprej dobro operite in olupite. Narežite jih na četrtine in jim odstranite peclje in pa tudi peščišča. Sresite hruške v manjšo kozico in jih prelijte s toliko vode, da...
Najprej v posodi razžvrkljajte jajce in ga zmešajtez vanilijevim sladkorjem, soljo, mlekom, cimetom in moko. Morate dobiti gladko in nekoliko gostejšo testo, kot npr. za palačinke. Operite jabolka in jih...