Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. Podolgovat ožji pekač namenjen za pecibo in kruh namastite z maslom. Sladkor in jaci dajte v večjo skledo in stepajte z električnim mešalnikom do...
V ponvi na srednje visoki temperaturi zmešajte tapioko, mleko in sol. Znižajte temperaturo in kuhajte nepokrito na najnižji možni temperaturi ter postopoma dodajajte sladkor, dokler se tapioka ne napihne in...
Vklopite pečico in jo nastavite na 250 stopinj Celzija. Listnato testo razporedite na dva enaka kvadratna dela oziroma kvadratni plošči. Debelina testa mora biti približno 2 mm. Oba plošči specite...
Ko krožnik za pito obložite s pecivom, ga napolnite z rdečimi malinami. Pokrijte jo z mletim sladkorjem in z zgornjo skorjo, robove zgornje in spodnje skorje pa namažite z maslom,...
Združite in zmešajte vse sestavine z moko toliko, da dobite čvrsto testo; nato dodajte še sodo, raztopljeno v vreli vodi. Dajte v dobro namaščen model, tesno pokrijte in kuhajte v...
Navodila za glazuro. Sladkor, vodo in smetano vinskega kamna zavrite brez mešanja. Odstavite z ognja takoj, ko sirup ob kapljanju z žlice postane “dlakast”. Zelo počasi vlijemo na čvrsto stepen...
Maslo stepite, dodajte sladkor in jajce. Dobro premešamo in dodamo moko, pecilni prašek, cimet, orehe, sol, mleko, vanilijo in limonin ekstrakt. 2 minuti stepamo. Vlijte v pekač za kruh, pripravljen...
Maslo stepite in dodajte še sladkor. Dodajte rahlo stepene jajčne rumenjake in pire krompir. Vse skupaj premešamo, dodamo še čokolado, mleko in nato vse suhe sestavine, ki smo jih prej...
Najprej stopite čokolado, dodajte še malo sladkorja v prahu, nato vodo in vanilijo ter toliko sladkorja, da se lahko glazura razporedi po torti. Običajno je potrebna količina ena in pol...