Olupite krompir in repo ter ju 10 minut kuhajte v vreli vodi. Na masti prepražite sesekljano čebulo in dodajte česen ter začimbe. Dodajte repo in krompir ter dobro premešajte. Vse...
Posolite 1 liter vode in zavrite. Dodajte ajdovo moko, da se oblikuje kepica in pustite, da še naprej vre. Počakajte nekaj minut, nato pa znižajte temperaturo in v kepo naredite...
Prežagajte kosti ali prerežite v sklepih, pri čemer pazite, da jih ne boste zdrobili preveč. Poskusite repo; če se vam zdi preveč prekisla, jo na hitro sperite s hladno vodo....
Dobro sperite krompir pod tekočo vodo, po potrebi ga oščetkate. V večjo ponev ga zložite in zalijte s toliko hladne vode, da je čez krompir za dva prsta. Solite vodo,...
Stročji fižol operite in obrežite (odrežite konce, konice in nitke stebel). Očiščen stročji fižol je najboljšii, če ga boste narezali na 4 do 5 cm dolge koščke, ni pa nujno,...
Navodila za nadev “Meringue”. Jajčnih beljakov še ne stepajte, dokler niso pripravljeni za uporabo. Nato jih stepite do trdega, dodajte sladkor in limonin ekstrakt ter stepajte le minutko. Na vrhu...