Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija. Suhe sestavine zmešajte s pivom. Vlijte v namaščen pekač. Prelijte stopljeno maslo čez zmes. Pecite 1 uro in odstranite iz pekača in ohladite vsaj...
Pečico segrejte na 180 stopinj C. Namastite dva pekača za mafine (za 12 kosov) ali ju obložite s papirnatimi lončki. Pripravite mafine: V srednje veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono,...
Ribje fileje narežite na koščke velikosti porcije. Kose premažite s stopljenim maslom in posujte s soljo, glutamatom in poprom. Položite jih v plitvo posodo za peko in popolnoma prelijte z...
V skledo presejemo moko, sol in pecilni prašek. Stepite jajčne rumenjake in dodajte mleko. Mlečno zmes počasi vlijte v suhe sestavine in stepite v gladko testo. Dodajte stopljeno maslo in...
Vse sestavine dajte v skledo in jih dobro stepite z vrtljivo metlico za stepanje jajc. Ohladimo in vlijemo v še nepečeno pito. Pecite v vroči pečici (230 stopinj Celzija) 10...
Grozdne oreščke prelijte z vrelo vodo. Odstavite, da se ohladijo. Jajčne rumenjake stepite s sladkorjem, začimbami in pa maslom. Nato dodajte oreščke, rozine in datlje. Vse skupaj zmešamo z grozdnimi...
Paprikam odstranite peclje in odstranite notri iz nje vso vsebino. Na koncu paprik odstranite majhne rezine, tako da bodo paprike lahko stale. Papriko prelijte z vrelo vodo, pustite stati 5...
Presejte moko, pecilni prašek, sol in olje, postopoma dodajajte mleko in mešajte vse do mehkega testa. Testo preložimo na pomokano desko, razvaljamo na debelino 1 centimetra, premažemo z maslom ter...
Paradižnik temeljito operite in na cvetnem delu odrežite rezino s premerom enega centimetra ter jo prihranite za prihodnjo uporabo. Zelo previdno izdolbite pulpo in pazite, da lupina ostane čvrsta. Paradižnikovi...