Na maslu podušite sesekljano šalotko, por in zeleno. Dodajte očiščene zaprte klapavice in prilijte sladko penino. Kuhajte 5 minut, da se školjke odprejo. Zaprte školjke zavrzite. Stepite rumenjake in 90...
V veliki skledi zmešajte oljčno olje, sesekljan česen, limonino lupino, limonin sok, sesekljan peteršilj, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite marinado. V marinado dodajte meso klapavic in jih premešajte,...
V ponvi na močnem ognju stopite česnovo maslo. Dodajte školjke, kozice in juho. Pokrijte in ob stresanju ponve kuhajte 10 minut oziroma dokler se školjke ne odprejo in kozice ne...
Segrejte pečico na 210 °C. V loncu zavrite 2 cm vode. V krop dajte ščep soli in klapavice. Lonec pokrijte in dušite, da se školjke odprejo. Neodprte školjke zavrzite. Sesekljajte...
V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte školjke in jih kuhajte, dokler se ne odprejo, približno 5-7 minut. Školjke, ki se ne odprejo, zavrzite. Školjke...
V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljan česen in šalotko ter ju pražite 1-2 minuti oziroma dokler ne zadiši. V lonec dodajte očiščene školjke in jih...
Testenine skuhajte po navodilih na embalaži in jih odcedite. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje in maslo. Dodajte česen in kuhajte, dokler ne zadiši. Dodajte školjke in...
V veliki ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte 2 žlici olja ter dodajte česen in inčune. Med mešanjem kuhajte 2 minuti, dokler se inčuni ne stopijo. Dodajte paradižnike in vino...
Pripravite kari pasto. Čebulo, sesekljane rdeče čilije, česen, ingver, limonsko travo, limetino lupino in sok ter stebla koriandra dajte v mešalnik. Zmiksajte v pasto, jo začinite, nato pa še enkrat...
Rezance skuhajte v veliki plitvi posodi v skladu z navodili na embalaži. Jajčevce prebodite, nato jih previdno popecite na direktnem ognju na žaru in jih obračajte s kleščami, dokler ne...