Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač za mafine. Zmešajte jajce in sladkor. Dodajte maslo in pinjenec. Posebej zmešajte moko, pecilni prašek, sodo, sol in mandlje. Mokre sestavine zmešajte...
Zmešajte 50 g masla s ščepcem cimeta, 50 g sladkorja in vaniljev ekstrakt. Vmešajte jajca, iztisnite sok klementine, dodajte mleko in stepite. Banane olupite, drobno narežite in dodajte datlje, natrgajte...
Limono položite v skledo z vodo in segrevajte 15 minut, nato pa odcedite. Četrtino limone zmešajte z vaniljevim ekstraktom in oljčnim oljem v kuhinjskem mešalniku. Pečico segrejte na 160 °C...
Biskvit: Testo pripravite tako, da v veliko skledo presejete moko sladkor v prahu. Maslo nasekljajte na kocke, nato pa ga s konicami prstov nežno vmešajte v moko in sladkor, da...
Maslo in del sladkorja skupaj zmešajte, nato pa vmešajte še preostali sladkor in jajca. Uporabimo toliko moke, da bo testo zelo čvrsto. Razvaljamo na tanko, izrežemo majhne kvadratke, jih navlažimo...
Presejte moko, cimet, muškatni orešček, klinčke in vinski kamen. Temeljito zmešajte sladkor in stepena jajca. Zmešajte z mešanico moke, dodajte citron in mandlje. Na pomokani deski razvaljamo na 6 mm...